Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Ο πρόεδρος της UEFA θα έρθει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα για συναντήσεις με θέμα την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Συνάντηση και με Παπανδρέου. Διαβάστε στο gazzetta.gr τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη.

Ο Μισέλ Πλατινί ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο θα έρθει την Τρίτη 26 Ιουλίου στην Αθήνα επικεφαλής κλιμακίου με θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του. Θα συναντηθεί μάλιστα και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!

Το gazzetta.gr σας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από την άφιξη του Πλατινί στην Ελλάδα. Η πρόσκληση έγινε από τον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κορυφαίο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και τον κάλεσε στη χώρα μας, καθώς η Πολιτεία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην ΕΠΟ!

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κωλυσιεργεί στο θέμα των στημένων αγώνων και της απαιτούμενης κάθαρσης του ποδοσφαίρου. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η ΕΠΟ προφασίζεται την ΟΥΕΦΑ σε όλες τις διαδικασίες για να μην υπάρξ0υν αλλαγές, όπως στον πειθαρχικό κώδικα, τη διαιτησία και τον κώδικα δεοντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν εμπιστεύεται την ΕΠΟ σε κανέναν τομέα δράση της με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την λειτουργία της ΚΕΔ και τον ορισμό των διαιτητών. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να πέσει από την Πολιτεία στο τραπέζι, να επανέρθει ο θεσμός της κλήρωσης των διαιτητών πριν από τους αγώνες και να αντικαταστήσει τον ορισμό.

Το γεγονός της επίσκεψης καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου στο θέμα των στημένων αγώνων στην Ελλάδα και σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσα συζητήσει και ζητήσει ο Μισέλ Πλατινί για την ανάληψη δράσεων και την τιμωρία των υπευθύνων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

«Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί».

www.gazzetta.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More