Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

διαιτιτικο σουφλε με δαμασκηνα

Yλικα
  • 250 γραμμ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλυτζανιού μαύρο ρούμι
  • φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • 3 ασπράδια
για την φόρμα:
  • βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας άχνη

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τα δαμάσκηνα, το ρούμι και το πορτοκάλι και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20' σκεπάζοντάς το με πετσέτα.
  3. Βγάζουμε τη φλούδα και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σαν πουρές.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα δαμάσκηνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε αλείψει με το βούτυρο και έχουμε πασπαλίσει με την άχνη.
  7. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε να βουτυρώσετε καλά τη φόρμα και στα πλαϊνά, ώστε να μην βρίσκει αντίσταση το γλυκό όσο φουσκώνει.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More