Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ

Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Πολύχρωμη σαλάτα ρυζιού

Άτομα: 6

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 αγγουράκι (σε κύβους)
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 κίτρινη πιπεριά (σε κύβους)
για τη σος
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ανακατεύετε και βράζετε, μέχρι να μαγειρευτεί al dente. Στραγγίζετε και αφήνετε σε μια σαλατιέρα να κρυώσει. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζετε τον αρακά και το καλαμπόκι. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα με το ρύζι. Προσθέτετε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αγγουράκι, τριμμένο καρότο και πιπεριές και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε σε σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.

            
                                                                      ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΣΑΛΑΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>>




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More