Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Καθαρισμoσ προσωπου

Σπιτική συνταγή ομορφιάς για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα!

Χρειάζεστε: Ένα μπολ, πετσέτα, βαμβακερό ύφασμα, αμυγδαλέλαιο, νιφάδες βρώμης, φέτες αβοκάντο, μπανάνας και αγγουριού και τέλος ροδέλαιο.

Βήμα 1: Γεμίστε το μπολ με καυτό νερό σκύψτε πάνω από το μπολ και τοποθετήστε την πετσέτα έτσι ώστε να παγιδεύετε τον ατμό που κατευθύνεται στο πρόσωπο σας. Εάν δεν το αντέχετε προσθέσετε λίγο κρύο νερό.

Βήμα 2: Όταν το νερό κρυώσει, βουτήξτε το βαμβακερό ύφασμα στο νερό, στύψτε το και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Εισπνεύστε πέντε φορές. Επαναλάβετε τρείς φορές την διαδικασία.

Βήμα 3: Ανακατέψτε τις νιφάδες της βρόμης με το αμυγδαλέλαιο και απολεπίστε το πρόσωπο σας τρίβοντας το με το μείγμα. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να το ξεβγάλετε.

Βήμα 4 Πολτοποιήστε το αβοκάντο και την μπανάνα και χρησιμοποιήστε τα σαν μάσκα προσώπου (εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο λάδι για να ενοποιήσετε τα υλικά). Τοποθετήστε δυο φέτες αγγουριού επάνω στα μάτια σας και μείνετε ξαπλωμένη για δέκα λεπτά.

Βήμα 5: Ξεβγάλτε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και στεγνώστε το χωρίς να το τρίψετε.

Βήμα 6: Προσθέστε τρεις σταγόνες ροδέλαιο σε έξι σταγόνες αμυγδαλέλαιο και χρησιμοποιήστε τις ως ενυδατική κρέμα (αν δείτε ότι το δέρμα σας δείχνει πολύ λιπαρό, χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό ύφασμα για να αφαιρέσετε το πλεόνασμα)

jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More