Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΓΛΑΣΟ

Υλικά:


1 ασπράδι αυγού

Μια μισή κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Μόλις σφίξει, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά - σιγά και μετά από μια καλή ομογενοποίηση διακοσμούμε με κορνέ για να κάνουμε σχέδια* ή με ένα μαχαίρι απλώνουμε πάνω στο γλυκό που θέλουμε να "ασπρίσουμε". Για να το χρωματίσουμε μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
*Αν δεν έχουμε κορνέ και θέλουμε λεπτά σχέδια μπορούμε να φτιάξουμε ένα κώνο από λαδόκολλα (με κλειστή τη μύτη), γεμίζουμε με γλάσο, κλείνουμε τη βάση του κώνου και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη μυτερή μύτη (που πριν κλείσαμε) και πιέζοντας από τη βάση ελαφρώς το γλάσο βγαίνει και μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι θέλουμε!


greekcook.gr


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More