Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΦΑΚΕΛΟΣ αντηλιακη προστασια:Μυθοι και αληθειεσ



Επειδή υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με τη χρήση των αντηλιακών, σας δίνω μερικούς μύθους και αλήθειες σχετικά με τη σωστή προστασία από τον ήλιο

Aλήθεια «Εάν έχετε λιπαρότητα ή τάση για ακμή μην αγοράζετε οποιοδήποτε αντηλιακό». Σωστό. Χρειάζεστε αποκλειστικά oil- free ελεγμένες συνθέσεις που δεν θα επιδεινόσουν το πρόβλημα.
Μύθος. «Ο ήλιος λίγότερο επιβλαβής στην πόλη από την παραλία» Λάθος. Ακόμα κι όταν περπατάτε στην πόλη ο ήλιος χτυπάει το πρόσωπο τα χείλη, τα χέρια και το ντεκολτέ σας. Αναζήτησε στην αγορά αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για τις περιοχές αυτές και χρησιμοποιήστε καθημερινά αντηλιακό προσώπου ή μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας SPF.
Αλήθεια «Τα αντηλιακά προσώπου-σώματος δεν είναι η καλύτερη δυνατή προστασία». Έχουν καθαρά πρακτική χρήση αφού κερδίζουν χώρο στο νεσεσέρ της παραλίας. Ωστόσο για την περιοχή του προσώπου, καλό είναι να έχετε μαζί σας εξειδικευμένη φροντίδα.
Μύθος «Πιο πολύ πρέπει να καλύπτεις τις μεγάλες επιφάνειες του σώματος. Καίγονται ευκολότερα.» Τα πιο συχνά και τα χειρότερα εγκαύματα παρατηρούνται σε αυχένα, χείλια, αυτιά και coup de pied. Προσοχή λοιπόν!
Αλήθεια «Οι ακτίνες UVA (το 95% της ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης) διαπερνά σύννεφα αλλά και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας». Με λίγα λόγια, μια συννεφιασμένη μέρα δεν είναι αφορμή να μην βάλετε αντηλιακό.
Μύθος «Όταν κάνεις κολύμβηση ή water sports η επιδερμίδα σου δεν κινδυνεύει λιγότερο από τον ήλιο.» Οι αθλοπαιδιές στο νερό δεν σας προστατεύουν. Για καλύτερη προστασία επιλέξτε αντηλιακά με αδιάβροχη σύνθεση που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
Βασικοί κανόνες προστασίας…
  • Ξεκινήστε το καλοκαίρι με υψηλό δείκτη spf (30)και να μειώστε σταδιακά. Οι ώρες 11.00 με 15.00 είναι πολύ επικίνδυνες ακόμα κι όταν φοράτε αντηλιακό. Να τις αποφεύγετε όσο μπορείτε, να κάθεστε στη σκιά και πίνετε πολύ νερό.
  • Μην θυμάστε το αντηλιακό σας μόλις φτάσετε στην παραλία. Απλώστε αρκετή ποσότητα 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.
  • Μη χρησιμοποιείτε περσινά αντηλιακά!
  • Προσφέρετε στον εαυτό σας extra προστασία γυαλιά, καπέλο και λευκά ρούχα.
jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More