Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Περιγραφή συνταγής Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που προκαλεί τον ουρανίσκο!!!

Συστατικά συνταγής
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. μαύρο ρούμι
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα                                                                                               www.lovecooking.gr
  • ¼ κ.τ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κτ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
 
Αφήνουμε το βούτυρο να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ύστερα το χτυπάμε με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιοόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί και ύστερα ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά, τα δαμάσκηνα και το ρούμι. Ρίχνουμε σε μια φόρμα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30'. Μπορείτε να προσθέσετε γλάσσο και μερικά ζαχαρωτά!

Διάρκεια: 10 λεπτά προετοιμασία & 30 λεπτά ψήσιμο.

Πρόταση για ποτό

Vinsanto 8 ετών από την Santo Wines της Σαντορίνης.

Vinsanto 8 ετών/Ο.Π.Α.Π “Σαντορίνη” (Ασύρτικο, Αθήρι, Αιδάνι).

Έντονο καφεκίτρινο χρώμα (σε κρασί από άσπρα σταφύλια!). Ατέλειωτη σειρά πολυσύνθετων αρωμάτων παρελαύνει κάτω από τη μύτη: ξεραμένα φρούτα, καραμέλα γάλακτος, μαρμελάδα, σταφίδα, ξηροί καρποί, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα. Σιροπώδης γεύση με έντονη γλυκύτητα αλλά και με οξύτητα που δημιουργεί τέλεια ισορροπία.

Γιατί ταιριάζουν... χρειαζόμαστε για τόσο πλούσιο στη γεύση και πυκνό επιδόρπιο ένα εξίσου πυκνό και πλούσιο κρασί. Παράλληλα όλα αυτά τα παχειά και “θερμά” αρωματικά χαρακτηριστικά μεταφέρονται και στη γεύση κι έτσι έχουμε “όσμωση” χαρακτηριστικών. Η οξύτητα τέλος, με την ισορροπία που δημιουργεί εμποδίζει τη δημιουργία εντυπώσεων λιγώματος.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More