Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πως θα αποκτησετε τελειουσ κοιλιακουσ!

Ο trainer Δημήτρης Μώρος μας συμβουλεύει πως μπορούμε ν’αποκτήσουμε ιδανικούς κοιλιακούς και ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο περισσότερο ακούω από πελάτες μου και από ανθρώπους που συναντώ στο γυμναστήριο τη φράση: ‘’Πρέπει να κάνουμε περισσότερους κοιλιακούς! Θέλω τέλειους κοιλιακούς!’’. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ασκούμενο σε γυμναστήριο να μου λέει υπερήφανος ότι μόλις είχε ολοκληρώσει την προπόνησή του έχοντας κάνει περίπου 35 λεπτά κοιλιακούς και αμέτρητες επαναλήψεις, Ε, όχι, αυτός ο μύθος πρέπει να καταρριφθεί!

Η θεωρία που λέει «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο» δεν ισχύει για τους κοιλιακούς, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει κανένας φυσικός μηχανισμός που να επιτυγχάνει τοπικό αδυνάτισμα. Συνεπώς, όσα ροκανίσματα και αν κάνετε, 6-pack δεν θα δείτε αποτέλεμα. Ο λόγος είναι πως δεν μπορείτε να μειώσετε με αυτό τον τρόπο το στρώμα λίπους που υπάρχει στην περιοχή και «καλύπτει» τους μύες.

Παρόλο λοιπόν που η προπόνηση των κοιλιακών μπορεί να μειώσει λίγο τους πόντους από την περιφέρεια της μέσης σας, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στη μείωση του σωματικού σας λίπους, συνεπώς και στη γράμμωση. Το κλειδί λοιπόν για την επιτυχία δεν είναι η δύναμη των κοιλιακών και η υπερβολή. Αντιθέτως, μια πολύ καλή προπόνηση για όλο το σώμα, είναι, ήταν και πάντα θα είναι το κλειδί, για την απώλεια λίπους, και ως εκ τούτου και το κλειδί για τελείους κοιλιακούς.

Για να αποκτήσετε λοιπόν το 6-pack, τελειώνετε κάθε φορά την προπόνησή σας με μερικά σετάκια έντονης διαλειμματικής άσκησης αντί να αφιερώνετε όλο σας το χρόνο σε extra ροκανίσματα. Η διαλειμματική προπόνηση είναι το κλειδί στο να κάψετε πιο γρήγορα το λίπος διότι καίει περισσότερες θερμίδες από το αερόβιο χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας.

Εντούτοις μην εγκαταλείψετε εντελώς την προπόνηση των κοιλιακών σας. Όλα αυτά δουλεύουν αποτελεσματικά μαζί. Ένας δυνατός πυρήνας (κοιλιακοί / ραχιαίοι) είναι το Α και το Ω στην υγεία και στην πρόληψη τραυματισμών και πόνου της μέσης σας. Επίσης, ο πυρήνας είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε όλες τις αθλητικές επιδόσεις σας. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και ισομετρικές ασκήσεις ( πλάγιες και κανονικές σανίδες) και ασκήσεις που ενεργοποιούν τους εν τω βάθη μύες (εγκάρσιο).

Συμπέρασμα: Αν θέλετε να φάνουν οι κοιλιακοί σας, προσθέστε 5-10 set διαλειμματικής στο τέλος της προπόνησής σας । Έτσι, θα κάψετε πολλές περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο προπόνησης । Βάλτε λίγη ποιότητα στην προπόνηση των κοιλιακών σας και δυναμώστε τον πυρήνα σας με σωστές ασκήσεις και όγκο προπόνησης χωρίς να τον τσακίζετε με ατέλειωτα ροκανίσματα! Παράλληλα, προσέξτε την διατροφή σας και θα απαλλαχθείτε από το παραπανίσιο λίπος που κρύβει τους κοιλιακούς.

jenny.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More