Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΖΑΝΕΛΑ

                                                                                                                                            yeskid.gr
Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Σαλάτα Πανζανέλα
Άτομα: 4-6
Υλικά:
  • 1 καρβελάκι χωριάτικο ψωμί
  • 3 ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • Λίγα φύλλα βασιλικού ή ρόκας
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 10 -12 μαύρες ελιές
  • 5 κουταλιές παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε οριζόντια από την επάνω πλευρά το καρβέλι του ψωμιού και αδειάζετε τη ψίχα. Την κόβετε με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ρηχό ταψί. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα αλατίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και με 2 κουταλιές βαλσαμικό και τα ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι και το βασιλικό (ή τη ρόκα, ανάλογα με την προτίμησή σας). Σε ένα μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα αλατίζετε, τρίβετε λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε με την κάππαρη, τις ελιές, το ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βαλσαμικό. Ρίχνετε και τα ψημένα κομμάτια του ψωμιού και ανακατεύετε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Tip:

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα μέσα στο καρβέλι του ψωμιού.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More