Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΡΟΚΑ, ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑΕΛΑ

Ατομα: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

 
Υλικά
  • 1 μικρό κόκκινο ραντίτσιο
  • 1 δεμάτι ρόκα
  • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1/4 κούπας καρύδια, χωρισμένα σε τέταρτα
  • 1 κουταλιά σουσάμι, ψημένο
  • 2 φέτες φορμαέλα, ψητή ή τηγανητή

    για το ντρέσινγκ
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι balsamico
  • 2 κουταλιές καλό κρασόξιδο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
  • 1 κουταλάκι μέλι

  • Οδηγίες συνταγής
    Αφαιρέστε όλα τα σκληρά φύλλα από το ραντίτσιο και κρατήστε τα τρυφερά της καρδιάς. Κόψτε τα σε κομμάτια. Καθαρίστε, κόψτε και πετάξτε τα κοτσάνια από τα φύλλα του σπανακιού και της ρόκας. Πλύντε τα καλά και μ’ ένα ψαλίδι κόψτε τα σε κομμάτια. Αφού τα χορέψετε λίγο μέσα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά, στρώστε τα σε βαθουλή πιατέλα, μαζί με τα φύλλα του ραντίτσιο. Τοποθετήστε επάνω τα κομματάκια της φορμαέλας και πασπαλίστε τη σαλάτα με το σουσάμι και τα καρύδια. Χτυπήστε όλα τα υλικά  για το ντρέσινγκ σ’ ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και περιχύστε τη σαλάτα, λίγο πριν τη σερβίρετε.

    amore-amore 

    Blog Widget by LinkWithin

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More