Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αψογα φρυδια τωρα!

Αν τα φρύδια σου είναι λεπτά, αχνά ή έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, σου προτείνουμε τρόπους για να βελτιώσεις την εικόνα τους.

Μπορεί να φροντίζεις το σώμα σου, την επιδερμίδα σου και τα μαλλιά σου, κάνεις όμως το ίδιο και για τα φρύδια σου; Όσο κι αν δεν βάζεις την περιποίησή τους στην πρώτη γραμμή, θα εκπλαγείς από το πόσο μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σου! «Όπως τα μαλλιά και η επιδερμίδα σου, έτσι και τα φρύδια σου προδίδουν την ηλικία σου», επισημαίνει η Anastasia Soare, ιδιοκτήτρια του Salon Anastasia Beverly Hills. «Μπορεί να λεπταίνουν, να γκριζάρουν ή να χάνουν το σχήμα τους. Όπως ακριβώς ένα καινούργιο κούρεμα σου αφαιρεί χρόνια, έτσι και τα καλοσχηματισμένα φρύδια κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο νεανικό».
Το πρόβλημα
Αραιά φρύδια

Τι φταίει: «Καθώς μεγαλώνουμε οι τρίχες των φρυδιών μας τείνουν να γίνονται πιο λεπτές και πιο αραιές, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή μας», λέει η Vanda Dias, ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής Heavenails beauty salon.
Η λύση: Εφάρμοσε μία σκιά για τα φρύδια, έτσι ώστε να καλύψεις τα κενά και να κάνεις τα φρύδια σου να φαίνονται πιο πυκνά και έντονα.
Πώς να το κάνεις:
* Ξεκίνα τραβώντας απαλά το δέρμα στην εξωτερική γωνία του φρυδιού σου, ώστε να μπορείς να «δουλέψεις» πάνω σε λεία επιφάνεια.
* Με ένα ειδικό πινελάκι για τα φρύδια, εφάρμοσε τη σκιά, ακολουθώντας τη φορά που έχει η τρίχα, με μικρές και κοφτές κινήσεις. «Δώσε έμφαση στις περιοχές που είναι αραιές οι τρίχες», μας συμβουλεύει η Kristie Streicher, ειδική για τα φρύδια στο Warren-Tricomi Salon στο Λος Άντζελες.
* Για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα, χτένισε τα φρύδια σου προς τα πάνω και προς τα έξω με το ειδικό βουρτσάκι που μοιάζει με αυτό της μάσκαρας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις την περιττή σκιά και θα έχεις ένα πιο φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα
Λεπτά φρύδια

Τι φταίει: Τα φρύδια στις εξωτερικές γωνίες είναι από φυσικού τους πιο λεπτά, αλλά ενδέχεται ο λάθος τρόπος που τα βγάζεις να χειροτερέψει τη συγκεκριμένη κατάσταση. «Η άκρη των φρυδιών σου είναι το καθοριστικό σημείο που δημιουργεί τη γνωστή
γωνία στα φρύδια και κάνει το βλέμμα σου να δείχνει νεανικό και σέξι», επισημαίνει η Vanda Dias. «Χωρίς αυτήν τα μάτια δείχνουν κουρασμένα και λυπημένα, με φορά προς τα κάτω».
Η λύση: Δώσε μήκος με ένα μολύβι φρυδιών.
Πώς να το κάνεις:
* Πρώτα καθόρισε πού πρέπει να τελειώνει το
φρύδι σου. Για να βρεις το σωστό σημείο κράτησε ένα μολύβι διαγώνια από την εξωτερική γωνία του ρουθουνιού μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού σου. Στόχος σου πρέπει να είναι το σημείο όπου
το μολύβι τέμνεται με το φρύδι σου.
* Επιμήκυνε τα φρύδια σου μέχρι αυτό το σημείο χρησιμοποιώντας το μολύβι φρυδιών με μικρές, απαλές και κοφτές κινήσεις, ακολουθώντας την ίδια φορά με αυτήν της τρίχας.
* Με το μολύβι πέρνα άλλη μια φορά όλη την επιφάνεια για να ομαλοποιήσεις το αποτέλεσμα. Με ταμποναριστές κινήσεις άπλωσε μια μικρή ποσότητα τζελ για τα φρύδια κατά
μήκος των φρυδιών.

Το πρόβλημα
Γκρίζα φρύδια
Τι φταίει: «Τα γκρίζα ή λευκά φρύδια σχεδόν δεν φαίνονται και κάνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου να χάνουν την αρμονία τους», εξηγεί η Eliza Petrescu.
Η λύση: Κάλυψε τις γκρι ή λευκές τρίχες εφαρμόζοντας τη σωστή τεχνική, η οποία εξαρτάται από την ποσότητα των λευκών τριχών που έχεις.
Πώς να το κάνεις:
* Κάλυψε τις λευκές τρίχες χρησιμοποιώντας
ένα ειδικό eyeliner για τα φρύδια στην απόχρωση που σου ταιριάζει. Το πινελάκι του είναι ειδικά
σχεδιασμένο για να βάφει αρμονικά τις τρίχες, προσδίδοντάς σου φυσικό look.
* Αν έχεις λίγες μόνο γκρίζες τρίχες, βάψ' τες με ένα βουρτσάκι απλώνοντας τζελ σε χρώμα λίγο πιο ανοιχτό από τη φυσική σου απόχρωση.
* Αν έχεις πολλές γκρίζες τρίχες, το να τις βάψεις με μόνιμη βαφή είναι η καλύτερη λύση. Ζήτησέ το από τον κομμωτή σου (συνήθως είναι δωρεάν και συνοδεύει τη βαφή των μαλλιών). «Ακόμα κι αν
τα μαλλιά σου είναι γκρι, προτείνω να βάφεις τα φρύδια σου ένα ανοιχτό καστανό», λέει η Τέτα. «Έτσι τονίζονται περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, κάνοντάς σε να φαίνεσαι πιο νέα».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More