Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Περιγραφή συνταγής Tώρα μπορείτε να έχετε ένα ντόνατ με κανέλα και ζάχαρη στην πιο... light εκδοχή του. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα λαχταρήσετε ένα ντόνατ δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική. Ψήνετε στο φούρνο κι όμως είναι το ίδιο νόστιμο αν και νομίζουμε πως η έλλειψη τύψεων είναι που το κάνει να φαίνεται ακόμη νοστιμότερο.


Συστατικά συνταγής
  • 1 1/3 φλ. γάλα εβαπορέ (όχι ζαχαρούχο)
  • 1 φακελάκι ξηρά μαγιά
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Κανέλα
Οδηγίες συνταγής
Σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε στην άκρη το 1 φλ. και ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να «καθίσει» για 5 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το γάλα που αφήσαμε στην άκρη (1 φλιτζάνι).
Προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Με καθαρά χέρια ή στο μίξερ ζυμώνουμε τη ζύμη στο μπολ μέχρι να ξεκολλήσει από τα πλάγια και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αν πάλι μας φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε ελαφριά βουτυρώσει. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να διπλασιαστεί.
Το «βαράμε» και με έναν ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο. Χρησιμοποιούμε έναν κόφτη για ντόνατς ή ένα στρογγυλό μπολ για να κόψουμε τα ντόνατς μας στο σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου και με ένα μικρότερο μπολάκι, αν θέλουμε, κάνουμε την τρύπα στη μέση. Εννοείται, όλα αυτά αν δεν έχουμε τους ειδικούς κόφτες για ντόνατς.
Καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε για ακόμη 45 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε μέχρι τα ντόνατς μας να ροδίσουν.
Αλείφουμε ελαφρά τα ντόνατς όσο είναι ζεστά με λίγο βούτυρο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα που έχουμε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα μπολάκι.

Πηγή: lovecooking.gr

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:

μμμμ φαίνονται τέλειαα!θα δοκιμαστούν!συγχαρητήρια!σε περιμένω και εγώ για κέρασμα...http://wwwcookwithelena.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More