Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Δίδυμα με πολιτικό μέλλον και παρελθόν έχουν προκύψει να αντιμάχονται με μήλον τις έριδος αρμοδιότητες, μέσω τον οποίων θα πείσουν ότι δεν υποβαθμίστηκαν ή ότι αναβαθμίστηκαν μετά τον ανασχηματισμό.


Το πρώτο και βασικό δίδυμο θα είναι αυτό των δύο αντιπροέδρων κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Πάγκαλος μέχρι πρότινος συντόνιζε την Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή, ενώ του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό οι συγχωνεύσεις φορέων.

Ερώτημα αποτελεί λοιπόν πώς θα αντιδράσει ο κ.Βενιζέλος, αν ο κ. Πάγκαλος επιμείνει να κρατήσει τις πρώτες του αρμοδιότητες. Αν πράγματι ο πρώην υπουργός Άμυνας πάρει τη διαχείριση ολόκληρου του οικονομικού μέρους της κυβέρνησης, τότε στον κ. Πάγκαλο θα απομείνει μόνο το ΚΥΣΕΑ.
Από την άλλη αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει μεταξύ των υπουργών που πήραν τα δύο κομμάτια του υπουργείου Εσωτερικών, των κ.κ. Δημήτρη Ρέππα και Χάρη Καστανίδη. Ο πρώην υπουργός Υποδομών φαίνεται να αναλαμβάνει τον στενό δημόσιο τομέα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά το ερώτημα είναι αν θα το δεχτεί.

Ο κ. Καστανίδης θα έχει την περεταίρω υλοποίηση του Καλικράτη και ταυτόχρονα διεκδικεί κομμάτι του μεταναστευτικού νόμου.
Χρυσοχοίδης και Παμπούκης είναι μια άλλη διαφαινόμενη – για κάποιους – «πληγή». Οι δύο άνδρες φαίνεται να μην ταιριάζουν. Όποιος έχει μιλήσει έστω και λίγο μαζί τους καταλαβαίνει τη διάσταση ύφους και συμπεριφοράς.
Από την μια ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζεται πάντοτε προσηνής και ανοιχτόκαρδος και από την άλλη ο κ. Χάρης Παμπούκης επενδύει στο επιτηδευμένα ελιτίστικο στιλ, που μπορεί να αρέσει σε κάποιους επενδυτές, ωστόσο δεν βρίσκει αντίκρισμα στην κοινωνία.
Οι δυο τους έχουν αναλάβει την ανάπτυξη. Δεν είναι διόλου απίθανο ο κ. Παμπούκης να θελήσει να συνεχίσει την πορεία που είχε ξεκινήσει από το Επικρατείας, χωρίς να ενημερώνει τον κ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος δεν θα θέλει φυσικά μόνο ενημέρωση…

Τέλος, τέταρτο σημείο τριβής ενδεχομένως να αποτελέσει το κομμάτι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση. Ως τον ανασχηματισμό αυτόν τον μπελά τον είχε αναλάβει ο κ. Παύλος Γερουλάνος.
Ο κ. Γερουλάνος αν και αρέσκεται να παρουσιάζεται ως μετρ της επικοινωνίας δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των εργαζομένων στα mediaκαι γι’ αυτό στον δεύτερο ανασχηματισμό αυτής της κυβέρνησης προστέθηκε ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.
Φεύγοντας στον τρίτο ανασχηματισμό ο κ. Χυτήρης αφήνει αυτό το κομμάτι «ορφανό». Ή ο κ. Γερουλάνος αποφάσισε να το αναλάβει – πράγμα δύσκολο – ή θα πάει στην δικαιοδοσία του κ. Μόσιαλου. Την τελική απόφαση γι’ αυτό το θέμα θα την έχει ο πρωθυπουργός, αφού δεχτεί, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, τις σχετικές εισηγήσεις.



http://www.newsbomb.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More