Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, το καταναλωτικό κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο στα πράσινα προϊόντα… και τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.Η αλλαγή στάσης του καταναλωτικού κοινού θεωρείται ένα από…τα μεγαλύτερα κίνητρα των εταιρειών για παραγωγή και προώθηση πράσινων προϊόντων που σέβονται και τηρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα.
Ανάμεσα στις «έξυπνες συσκευές» που κέρδισαν τις εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα, συγκαταλέγεται το ψυγείο «μηδενικής εμεργειακής κατανάλωσης», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Yuriy Dmitriev και έχει περάσει στον ημιτελικό του ετήσιου διαγωνισμού της Electrolux για την καινοτομία στις οικιακές συσκευές.
Πρόκειται για το «Bio Robot Refrigerator», που περιλαμβάνει μια πράσινη ζελώδη ουσία βιοπολυμερών και διατηρεί τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες αξιοποιώντας τη φωτοαύγεια. Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι δεν έχει μηχανή και δεν λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.
Όταν τα τρόφιμα τοποθετηθούν στο «πράσινο ψυγείο», το ζελέ αγκαλιάζει τα προϊόντα, δημιουργώντας ένα περίβλημα για το καθένα ξεχωριστά.
Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα της πρωτότυπης αυτής συσκευής, ο σχεδιαστής της επισημαίνει ότι είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, δεν κάνει θόρυβο και καταλαμβάνει τέσσερις φορές λιγότερο χώρο συγκριτικά με ένα κανονικό ψυγείο, διαθέτοντας ωστόσο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.
Πέραν αυτού, το «πράσινο ψυγείο» δεν έχει πόρτες, μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια και θεωρείται πολύ πρακτικό καθώς είναι εύκολο να δει κανείς ποιά είναι τα τρόφιμα που περιλαμβάνει και σε ποιό σημείο ακριβώς βρίσκονται.
Μπορεί να μη γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να καθαριστεί αυτό το ψυγείο ή πώς μπορεί κανείς να «βολέψει» τα τρόφιμα μέσα στο πράσινο ζελεδάκι, ωστόσο η μηδενική κατανάλωση ενέργειας είναι αρκετά δελεαστική.





                                                                                                                               


                                                                                                                                         www.endiaferonta.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More