Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ (ΚΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Περιγραφή συνταγής

Στην Κρήτη συνηθίζεται να αφιερώνουν στους Αγίους εδέσματα και κυρίως σφουγγάτο, ομελέτα δηλαδή. Η πιο πλούσια από αυτές είναι του Άι Γιώργη και παρασκευάζεται με κιμά.

Συστατικά συνταγής


2 αυγά

150 γρ. χοιρινό κιμά

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 ξυλάκι κανένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες συνταγής

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι,

πιπέρι, την κανέλα και ½ φλιτζάνι νερό. Τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.

Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά για λίγα δευτερόλεπτα. Αλατίζουμε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, βγάζουμε την κανέλα και ρίχνουμε τα αυγά στον κιμά.

Μόλις δέσουν και ψηθούν από τη μια για 4 λεπτά περίπου, με προσοχή τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: 30 λεπτά







http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=1233&Itemid=54

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More