Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ζύμη για πίτσα γρηγορη

 Συστατικά

  • 2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
  • 30 gr νωπη μαγια
  • 2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
  • 1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι.
  2. Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι.
  3. Ζυμωνουμε μεχρις οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη.
  4. Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα και μετα την απλωνουμε σε ενα αλευρωμενο ταψακι.
  5. Ψηνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους σε μεσαιο υψος φουρνου

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More