Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΑ ΓΙΑ 10,000 ΧΡΟΝΙΑ

Ποιος από εμάς δεν έχει παρακολουθήσει ταινίες στις οποίες οι ήρωες ανακαλύπτουν κρυμμένα αρχαία αντικείμενα που κάνουν κάτι μια φορά στα 10 εκατομμύρια χρόνια; Δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, αλλά κάποιος δουλεύει στο να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο.
O Jeff Bezos, CEO της Amazon, αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ένα ρολόι το οποίο θα λειτουργεί για τα επόμενα 10.000 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το που θα βρίσκεται το συγκεκριμένο ρολόι…Αυτή τη στιγμή, στην οροσειρά Sierra Diablo, που απέχει ώρες από το κοντινότερο αεροδρόμιο, κατασκευάζονται σήραγγες προκειμένου το ρολόι να τοποθετηθεί σε μια σπηλιά, η οποία θα συνδέεται με 5 θαλάμους αφιερωμένους στις επετείους 1, 10, 100 και 10.000 χρόνων του ρολογιού!
Ο θάλαμος του πρώτου έτους είναι εφοδιασμένος με ένα πλανητοσκόπιο, ενώ ο δεύτερος θάλαμος (των 10 ετών) σχεδιάζεται να εφοδιαστεί με κάτι το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Οι υπόλοιποι θάλαμοι θα παραμείνουν κενοί, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να εγκαταστήσουν αργότερα τις δικές τους εορταστικές συσκευές!Φανταστείτε, σε χιλιάδες χρόνια από τώρα εκατοντάδες άνθρωποι να συναντούν τυχαία το μυστηριώδες ρολόι, χωρίς να θυμάται κανείς πώς βρέθηκε εκεί. Τι κρίμα που δεν άφησε κάποιος και για εμάς κάτι παρόμοιο πριν από
10.000 χρόνια!


Read more: http://peri-planomenos.blogspot.com/2011/06/to-10000.html#ixzz1QZLP2Ojm

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More